www.ylivieskanseurakunta.fi

Lähelle ihmistä - lähelle Jumalaa - Ylivieskan seurakunta

Tiedotteet
Yleistä 
Etusivu 
Toiminta 
Ajankohtaista 
Kuvagalleria 
Talous ja hallinto 
Linkit 
Yhteystiedot 
Merijärvi 
Kirkkohanke 

In English P� Svenska Auf Deutsch
Isotekstinen versio

 
Kirkon radiohartaudet


Takaisin | Tiedotearkisto

Muisto palaneesta kirkosta ylivieskalaisiin koteihin

Jäteyhtiö Vestia Oy ja Ylivieskan seurakunta järjestävät lauantaina 3.9. Avoimien ovien päivän Vestian alueella. Päivän tarkoituksena on antaa ylivieskalaisille mukaan pala palanutta kirkkoa oman kirkkomuiston tekemistä varten. Seurakunta on kerännyt osan palamisjätteestä talteen, mutta Vestian välivarastossa on vielä yli 400 tonnia kirkon palamisjätettä, pääasiassa puuta, metallia ja tuhkaa. Tapahtumapaikalle on kasattu valmiiksi erilaista puutavaraa ja nauloja, joista seurakuntalaiset voivat sahauttaa mieleisensä palasen ja valita pari naulaa. Vapaaehtoisen maksun voi antaa uuden kirkon rakennushankkeeseen. Palamisjätteestä on myös lajiteltu malliksi mahdollisesti vielä käyttökelpoista puutavaraa. Näitä löytyy lisää, kun jätteet lopullisesti käsitellään. Niistä kiinnostuneet voivat tehdä tarjouksia, jotka käsitellään myöhemmin. 

Vestia esittelee jätekeskuksen toimintaa ja opastaa jätteiden lajittelua. Zetoriveljet järjestävät jätekeskusalueella kiertoajelua, jonka aikana on mahdollista nähdä, mitä kirkosta on vielä jäljellä sekä partiolaisten suorittamaa aarteenetsintää kirkon tuhkasta.
Tapahtuma alkaa kappalainen Anne Sumelan pitämällä alkuhartaudella ja toimitusjohtaja Antero Isokosken avaussanoilla. Viuluntekijä Alpo Vähäkangas on tehnyt viulun, johon hän on käyttänyt palosta säilynyttä hirttä, ja tapahtumassa kuullaan valmistuneen viulun ääntä Tuomo Hirven soittamana.
Avoimien ovien päivässä on kahvi- ja makkaratarjoilua sekä muuta ohjelmaa. Kahvit on lahjoittanut Tikkurilan seurakunta ja pullat Pohjanmaan Leipomo.

Takaisin | Tiedotearkisto