www.ylivieskanseurakunta.fi

Lähelle ihmistä - lähelle Jumalaa - Ylivieskan seurakunta

Uutiset
Yleistä 
Etusivu 
Toiminta 
Ajankohtaista 
Kuvagalleria 
Talous ja hallinto 
Linkit 
Yhteystiedot 
Merijärvi 
Kirkkohanke 

In English P� Svenska Auf Deutsch
Isotekstinen versio

 
Kirkon radiohartaudet


Takaisin | Uutisarkisto

Uusi kirkko rakennetaan kirkkopuistoon

Uutinen Ylivieskan seurakunnan kirkkovaltuuston kokouksesta 26.9.2016:

Ylivieskan seurakunnan kirkkovaltuusto päätti yksimielisesti käynnistää toimenpiteet uuden kirkon rakentamiseksi. Kirkkolain mukaan seurakunnalla tulee olla kirkko, jonka rakentamista koskevaan kirkkovaltuuston päätökseen vaaditaan määräenemmistö. Vähintään kaksi kolmasosaa läsnä olevista ja enemmän kuin puolet kaikista kirkkovaltuuston jäsenistä tulee kannattaa rakentamispäätöstä. (KL 9, 3§ ja 14, 1 §). Kirkkovaltuuston päätös uuden kirkon rakentamisesta menee vielä kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Kirkkovaltuusto päätti myös uuden kirkon paikasta. Uusi kirkko rakennetaan yksimielisesti kirkkopuistoon. Muina kirkon paikkavaihtoehtoina olivat kirkkopuiston lisäksi vanhan kirkon paikka ja toimitalo Pietarin alue. Alustavien tilaohjelmien mukaan uuden kirkon kustannusarvio on noin 10 miljoonaa euroa kirkkopuiston ollessa noin puoli miljoonaa euroa vanhan kirkon paikkaa halvempi. Noin 1300 neliön tilaohjelma sisältää 500 hengen kirkkosalin ja 200 hengen seurakuntasalin, joka voidaan yhdistää tarvittaessa kirkkotilaksi. Kirkkopuiston vahvuutena on keskeinen sijainti; kirkko olisi keskellä kylää. Vanhan kirkon paikka on mahdollisuus jättää näin muistomerkiksi ja ulkokirkoksi. Tapuli on myös mahdollista rakentaa vanhalle paikalle. Kirkkopuisto on myös tilavin vaihtoehdoista, johon on mahdollisuus rakentaa tehokkaasti ja energiaystävällisesti. Kirkkopuisto on kaupungin omistama alue, jonka kaavoituskysymyksistä on jo neuvoteltu kaupungin kanssa myönteisessä hengessä. Kirkkovaltuusto valtuutti kirkkoneuvoston tarvittaviin jatkotoimenpiteisiin rakennushankkeeseen liittyvässä asiassa. Kirkollisveroprosentiksi vuodelle 2017 valtuusto vahvisti edelleen 1,75.

Kirkkovaltuusto piti kokouksen alussa hiljaisen hetken kesäkuussa menehtyneen, kirkkovaltuuston jäsenen, Toivo Savukosken muistolle. Savukosken tilalle eri luottamustoimiin valittiin uudet henkilöt. Kirkkoneuvoston varajäseneksi valittiin Roope Rantala, julistustyön johtokunnan jäseneksi Mikko Himanka, diakoniatyön johtokunnan varajäseneksi Markus Hiitola ja Merijärven kappelineuvoston jäseneksi Kalevi Sotaheimo.

Kuva: Jussi Leppälä

Takaisin | Uutisarkisto