www.ylivieskanseurakunta.fi

Lähelle ihmistä - lähelle Jumalaa - Ylivieskan seurakunta

Tiedotteet
Yleistä 
Etusivu 
Toiminta 
Ajankohtaista 
Kuvagalleria 
Talous ja hallinto 
Linkit 
Yhteystiedot 
Merijärvi 
Kirkkohanke 

In English P� Svenska Auf Deutsch
Isotekstinen versio

 
Kirkon radiohartaudet


Takaisin | Tiedotearkisto

Kesäillan konsertissa soivat trumpetti ja urut

Kirkossa keskiviikkoiltaisin järjestettävässä kesän hartaus- ja musiikkisarjassa kuullaan 1.7. klo 19 konsertti, jossa soittavat Juhana Kalliokoski-trumpetti ja János Gyülvészi-urut.

  Juhana Kalliokoski aloitti musiikkiopintonsa Mäntykankaan ala-asteen musiikkiluokalla, jolloin hänen instrumenttinaan oli trumpetti. Teini-iän vaskisoittoharrastus jäi vähitellen pois polyfonisen musiikin vetäessä puoleensa ja instrumentti vaihtui joukkoon kosketinsoittimia. Opiskeltuaan urkujen soittoa Risto Ainalin, cembalon soittoa Miklos Spanyin ja pianon soittoa Jouko Tötterströmin johdolla Oulun kaupungin konservatoriossa, Kalliokoski päätyi opiskelemaan pianonsoiton opettajaksi Keski-Pohjanmaan Konservatorioon, jossa hänen opettajinaan olivat Liisa Soinne ja Ellen Nyberg. Tutkinto valmistui vuonna 1998. Kalliokoski jatkoi opintojaan Jyväskylän yliopistossa, pääaineenaan musiikkitiede ja pääasiallisena ohjaajana Riitta Rautio. Akateemisten opintojen ohella hän täydensi piano-opintojaan lehtori Alexandr Bagdasarovin johdolla. 
   Kalliokoski on konsertoinut sporadisesti 1990- ja 2000-lukujen aikana niin pianistina, urkurina kuin cembalistinakin. 2000-luvun puolella hän on kokeillut varovaisesti siipiään myös säveltäjänä. Tuloksena on syntynyt joukko perinteisillä tekniikoilla toteutettuja sävellyksiä (lauluja, pianokappaleita, jokunen pieni kamarimusiikkiteos, orkesterisarjojen osia ja kantaatti), joista muutamia on esitetty. Viimeisen kuluneen vuoden aikana 
   Kalliokoski on lämmitellyt teini-iän vaskisoittoharrastustaan, pyrkimyksenään saavuttaa kelvolliset taidot piccolotrumpetin soitossa - soittimen, jonka loistokasta sointia Kalliokoski on aina suuresti ihaillut.

   János Gyülvészi syntyi vuonna 1954 Unkarissa. Peruskoulunsa hän suoritti Siklósin kaupungin musiikkikoulussa 1960-68. Vuosina 1970-73 hän suoritti urkurakentamisen ammattitutkinnon. Urkujensoittoa Gyülvészi opiskeli vuosina 1980-84 diplomiurkuri Dezsö Karasszonin johdolla Debrecen kaupungissa. Kanttorina Gyülvészi toimi vuosina 1977-83 Békésin kaupungin reformoidussa seurakunnassa sekä 1983-95 Nyíregyházan kaupungin reformoidussa seurakunnassa. Vuodesta 1995 hän työskenteli Debrecen kaupungin Kodály-kuoron ammattilaulajana sekä Nyíregyháza-Kertvárosin luterilaisen seurakunnan kanttorina.
   Suomeen Gyülvészi muutti vuonna 1999, jolloin hän aloitti Paltamon seurakunnan kanttorina. Vuodesta 2007 hän on toiminut Lohtajan seurakunnan kanttorina. János Gyülvészi on konsertoinut menestyksekkäästi Saksassa, Italiassa, Hollannissa, Romaniassa, Unkarissa ja Suomessa.

 

Takaisin | Tiedotearkisto