www.ylivieskanseurakunta.fi

Lähelle ihmistä - lähelle Jumalaa - Ylivieskan seurakunta

Tiedotteet
Yleistä 
Etusivu 
Toiminta 
Ajankohtaista 
Kuvagalleria 
Talous ja hallinto 
Linkit 
Yhteystiedot 
Merijärvi 
Kirkkohanke 

In English P� Svenska Auf Deutsch
Isotekstinen versio

 
Kirkon radiohartaudet


Takaisin | Tiedotearkisto

Körtit vaeltavat Törmälässä

Heränneet ja muutkin vaelluksesta kiinnostuneet kokoontuvat perjantaina 27.5 perinteiselle Körttivaellukselle Törmälän luonto- ja virkistyskeskukseen Ylivieskassa. Tälle Herättäjä-Yhdistyksen Keskipohjanmaan alueen ja Ylivieskan paikallisosaston sekä Löytyn kylätoimikunnan järjestämälle vaellukselle odotetaan tulevan yli 100 osallistujaa. 

   Vaellus aloitetaan klo 17.00 leirikeskuksessa kahvituksella, jonka tarjoaa 70-vuotta täyttänyt Aarne Löytynoja vaimonsa Eilan kanssa. Tämän jälkeen klo 18.00 alkavissa seuroissa puhuu Iina Matikainen Ylivieskasta ja HY:n aluesihteeri Matti Nuorala Nivalasta. Seuroissa veisataan myös muutama syntymäpäivävirsi ja kerätään kolehti HY:n Ylivieskan paikallisosastolle, joka lahjoittaa kolehtituoton edelleen Aholansaarelle.

   Seurojen päätyttyä lähdetään kellojen soiton saattelemana ja Löytyn kyläyhdistyksen ihmisten opastamana vaellukselle. Lyhyempi reitti Törmäjärven ympäri on pituudeltaan noin 4 kilometriä ja pidempi reitti puolestaan noin 10 kilometriä. Mukaan vaellukselle on lupautunut myös Eija ja Juha Nivala ja heidän kokoama ryhmä Kalajoelta. Vaelluksen aikana veisataan siioninvirsiä. 

   Körttivaellukselle osallistuvien on syytä pukea päälle retkivarustus ja ottaa mukaan omat eväät, joita voi nauttia nuotiopaikoilla. 

   Vaelluksen päätyttyä on mahdollisuus vapaaehtoiseen peseytymiseen ja lihaksien rentouttamiseen leirikeskuksen saunassa, jonka jälkeen voi nauttia Aarne ja Eila Löytynojan tarjoamaa iltapalaa. Körttivaellus päättyy Eija ja Juha Nivalan pitämään iltayön hartauteen. 

Tuomo Vähäkangas

 

 

 

Takaisin | Tiedotearkisto